Nu öppnar Hjälplinjen för psykisk ohälsa
På uppdrag av regeringen öppnar Region Stockholm idag Hjälplinjen, en nationell stödlinje för psykisk ohälsa och suicidprevention. Hjälplinjen erbjuder professionellt stöd via nätet och telefon dygnet runt.
– Hjälplinjen ska vara en pusselbit mellan det viktiga stöd som ges av civilsamhället och hälso- och sjukvården, säger Kerstin Annerborn, enhetschef för eStöd, som är den enhet inom Stockholms läns sjukvårdsområde, SLSO, som fått i uppdrag att driva Hjälplinjen.
Hjälplinjen bemannas av sjuksköterskor, psykologer, socionomer och beteendevetare. Utöver möjligheten till samtal och skriftlig rådgivning kommer det även att finnas självhjälpsmaterial på webbplatsen. Stödet ges anonymt till personer som mår dåligt och deras anhöriga.
Syftet med stödet är att verka både hälsofrämjande och förebyggande liksom stödjande i akut kris. Exempel på vad de som kontaktar stödlinjen kommer att kunna få hjälp med är att sortera sina tankar, definiera sina behov, hitta möjliga lösningar i en svår livssituation samt få stöd till självhjälp och vid behov upplysa om vård- och stödinsatser.
– Vi hoppas sänka tröskeln för dem som inte har kontakt med vården, att nå dem är Hjälplinjens fokus, säger Kerstin Annerborn.
Hjälplinjen nås på telefonnummer 90390 eller via webblänken hjalplinjen.se.
Fakta om Hjälplinjen
Ny nationell stödlinje för psykisk hälsa och suicidprevention
Kontakta SLSO presstjänst
Håll dig uppdaterad! Prenumerera på nyheter du är intresserad av.
PrenumereraFler nyheter
Fler fast anställda inom vården - kraftigt minskad hyrbemanning
Antalet anställda i vården ökade med drygt 1 200 personer i Region Stockholm under förra året. Samtidigt sjönk kostnaden för hyrbemanningen.Nya tilldelningar av medel från Innovationsfonden
Hittills i år har 30 projekt beviljats medel från Region Stockholms Innovationsfond.Nominera till Hållbarhetspriset för arbete mot främlingsfientlighet och rasism
Nominera till hållbarhetspriset för arbete mot främlingsfientlighet och rasism senast 20 februari.