Region Stockholm stärker klimatarbete – medlem i Viable Cities

Region Stockholm har blivit medlem i Viable Cities, ett innovationsprogram som syftar till att minska städers klimatpåverkan och snabba på klimatomställningen. 

Programmet samlar städer, näringsliv, akademi och myndigheter för att utveckla hållbara lösningar.

Bland de över 160 medlemmar som redan ingår, deltar tre kommuner från Stockholmsregionen; Stockholms stad, Nacka stad och Järfälla kommun. Genom att delta i programmet kan Region Stockholm arbeta tillsammans med länets aktörer för att bidra till en gemensam klimatomställning. 

– Ett proaktivt klimatarbete med innovativa hållbara lösningar är viktigt för Stockholmsregionens attraktivitet. Det kan också stärka näringslivets konkurrenskraft. Som medlemmar i Viable Cities kan vi accelerera Stockholmsregionens klimatarbete tillsammans med de av länets kommuner som deltar, säger Anton Västberg, utvecklingsdirektör i Region Stockholm. 

Genom att delta i Viable Cities aktiviteter kan Region Stockholm få tillgång till exempelvis kunskap, nätverk och internationella kontakter som är viktiga för hela länets hållbara omställningsarbete.  Arbetet i Viable Cities ligger i linje med mål i Näringslivs- och tillväxtstrategi för Stockholmsregionen och Klimatfärdplan 2050 för Stockholmsregionen.

Programmet finansieras av de statliga myndigheterna Vinnova, Formas och Energimyndigheten och samordnas av KTH, med målet att skapa hållbara lösningar på globala samhällsutmaningar och bidra till Sveriges internationella konkurrenskraft.

Läs mer om medlemskapet i Viable Cities

Håll dig uppdaterad! Prenumerera på nyheter du är intresserad av.

Prenumerera

Fler nyheter