Ny akutmottagning på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge

Den 17 september öppnar Region Stockholm en ny modern vuxenakut på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Den nya akuten kan ta emot fler patienter i fräscha och större lokaler. I dag, onsdag, invigs mottagningen.

Den nya akutmottagningen på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge slår upp portarna 17 september, men redan idag sker invigningen.

Mottagningen är för vuxna och invigs efter att den nuvarande varit i drift i närmare 40 år. Med den nya akuten kommer vården att möta dagens myndighetskrav och tillämpa moderna och mer effektiva arbetssätt. 

För dig som patient innebär den nya vuxenmottagningen ökad patientsäkerhet med nya fräscha lokaler, större och bättre ytor samt övervakningsmöjligheter på alla rum. Lokalerna är anpassade efter dagens medicintekniska utrustning.

Akutmottagningen kommer nu fysiskt närmare viktiga funktioner som operations- och röntgenverksamheterna.

Den nya akuten kommer också ge förutsättningar för en ännu bättre arbetsmiljö.

I dagsläget har vuxenmottagningen i Huddinge cirka 50 000 besökare varje år. Den nya mottagningen kan vid behov uppnå en kapacitet på cirka 70 000 besökare och därmed bättre tillgodose vårdbehovet för en ökad befolkning.

Här kan du läsa mer om den ny akutmottagningen  

Håll dig uppdaterad! Prenumerera på nyheter du är intresserad av.

Prenumerera

Fler nyheter