Nu är sommarens arbeten på Söderströmsbron klara

De planerade arbetena på Söderströmsbron är nu färdiga. Sommarens arbeten gick som planerat och tunnelbanetrafiken går som vanligt mellan Slussen och Gamla stan igen.

– Det känns väldigt bra att vi nu är klara med arbetena på bron. Det har varit en tajt tidplan, men med ett gott samarbete med vår entreprenör har vi kunnat trafikstarta Röda linjen enligt plan, säger projektledare Martin Schenning.

Från och med 24 juni till och med 11 juli har vi jobbat på bron. Under den perioden har Röda linjen bland annat fått åtta nya växlar. 

En av de nya växlarna på Söderströmsbron
En av de nya växlarna på Söderströmsbron.

Brons livslängd förlängd

Upprustningen genomfördes för att öka brons livslängd och för att minska behovet av framtida underhåll. Detta innebär i sin tur att vi minskar risken för störningar i tunnelbanan.

Läs mer om projektet här: regionstockholm.se/soderstromsbron

Håll dig uppdaterad! Prenumerera på nyheter du är intresserad av.

Prenumerera

Fler nyheter

  • stora färgstarka målningar

    Se konst på sju stationer

    Upptäck konsten i världens längsta konstutställning. Här kommer tips på sju stationer med konstutställningar och om konsten utmed Blå linjen.
  • SL häver avtalet med entreprenören Gülermak

    Med omedelbar verkan häver SL avtalet med leverantören Gülermak för Tvärbanans Kistagren. Gülermaks arbeten stoppas omedelbart.
  • Pendeltåg åker förbi  ett solrosfält.

    Sommar i kollektivtrafiken

    Under sommaren reser unga kostnadsfritt och trafiken anpassas till hur resandet förändras. När många är lediga genomförs också flera trafikpåverkande arbeten.