Hiv- och syfilistestning i Pride Park

Under Prideveckan kan besökare enkelt och kostnadsfritt testa sig för hiv och syfilis i Pride Park på Östermalms IP. 

Testtältet i Pride Park är öppet för drop-in-test under eftermiddagar och kvällar. Både hiv- och syfilistest tas med ett blodprov och svar på hivtestet kan ofta ges direkt på plats. I tältet finns även gratis kondomer och glidmedel att hämta och personal som kan svara på frågor om sexuell hälsa, könssjukdomar och säkrare sex.

Bakom verksamheten står nätverket Preventhiv, ett samarbete mellan enheter och mottagningar inom Region Stockholm och organisationer som arbetar med hivprevention, behandling och sexuell hälsa med inriktning på män som har sex med män och transpersoner. I nätverket ingår bland andra Venhälsan Södersjukhuset, Smittskydd Stockholm, RFSL, Posithiva Gruppen och Noaks Ark.

Utöver den årliga testverksamheten i Pride Park tar Preventhivnätverket fram kampanjer och information för uppmärksamma på vikten av att ta hand om sin sexuella hälsa och att testa sig regelbundet, både för sin egen och sina partners skull. Årets budskap är ”There is power in knowing”.

– Att ta reda på om man bär på hiv eller någon annan könssjukdom ger en möjlighet att få behandling och undvika att föra infektionen vidare till någon annan, säger Lis-Marie Kanon, enheten för hälsoutveckling/HSF och samordnare för Preventhiv.

Nätverket Preventhiv har i över 20 års tid erbjudit Pridefestivalens besökare lättillgänglig testning och rådgivning.

Öppettider:

  • onsdag 31 juli kl. 16.00 – 21.30
  • torsdag-lördag 1-3 augusti, kl. 14.30-21.30

Håll dig uppdaterad! Prenumerera på nyheter du är intresserad av.

Prenumerera

Fler nyheter