Pontus Holm ny koordinator för Life science-programkontor

Region Stockholm har anställt Pontus Holm som ny programkoordinator Life science i Region Stockholm. Han kommer närmast från en roll som departementssekreterare vid klimat- och näringslivsdepartementet och arbetar idag i regeringens Life science-kontor med särskilt fokus på industriaspekter. Pontus Holm börjar sin anställning på Region Stockholm den 5 oktober.

Pontus Holm har bland annat drivit frågor kring Life science-samarbeten med Storbritannien, EU och USA. Pontus Holm har disputerat i molekylär neurobiologi vid Karolinska Institutet och har tidigare arbetat på Vetenskapsrådet och utbildningsdepartementet. Som tidigare forskare har Pontus Holm egen erfarenhet av forskarmiljön och de förutsättningar som finns för forskare i Stockholmsregionen.

- Jag lockas av att Region Stockholm är en stark och spännande aktör inom Life science. Här kommer jag att få främja de regionala perspektiven i frågor som jag arbetat med nationellt i många år. Vi har goda förutsättningar i Stockholmsregionen och jag vill bidra till att utveckla dem ytterligare genom att stärka samarbeten och driva gemensamma frågor, säger Pontus Holm.

- Med Pontus Holm vid rodret kan vi växla upp arbetet och bli en ännu starkare aktör i den samverkan som redan finns. Vi är glada att ha kunnat rekrytera Pontus, som har lång och djup erfarenhet av frågorna och som själv har en bakgrund som forskare, säger Clara Hellner, forsknings- och innovationsdirektör i Region Stockholm.

Samarbetet mellan sjukvård, forskning och näringsliv är grundläggande för stockholmsregionens styrkeposition. För att fortsätta att attrahera världsledande forskare och företag och för att nå målet att bli en av världens ledande Life science-regioner behöver regionen vässa och stärka det samarbetet ytterligare. Därför inrättade Region Stockholm 2022 ett programkontor med uppgift att ta fram och genomföra handlingsplaner. Det arbetet görs i samverkan mellan akademi, region, kommun och näringsliv.

Life science utgör ett av fyra områden som ingår i Region Stockholms näringslivs- och tillväxtstrategi för smart specialisering. Utöver Life science ingår informations- och kommunikationsteknik och digitalisering, industriell omställning genom hållbar produktion och klimat- och miljösatsningar för hållbar stadsutveckling. Programkontoret kommer ansvara för hela den smarta specialiseringsstrategin där en gemensam framgångsfaktor för alla fyra områden är att ständigt förbättra förutsättningarna för forskning, innovation och företagsutveckling.

Håll dig uppdaterad! Prenumerera på nyheter du är intresserad av.

Prenumerera

Fler nyheter