Samverkan för ökad lokal livsmedelsproduktion i Stockholms län
Livsmedelsförsörjningen står inför stora utmaningar både lokalt och globalt. Lokalt producerad mat blir allt viktigare för att bygga robusta och klimattåliga samhällen. För att klara av olika utmaningar krävs samverkan och därför bjuder Region Stockholm och Länsstyrelsen Stockholm idag in till en regional hållbarhetskonferens i Norrtälje.
– Det är viktigt att samarbeta kring hur vi skapar rätt förutsättningar för en hållbar samhällsutveckling där landsbygden får möjlighet att blomstra året runt. Därför samarbetar Länsstyrelsen i Stockholms län och Region Stockholm i dessa frågor , säger Anton Västberg, utvecklingsdirektör för avdelningen utveckling och regionplanering på Region Stockholm.
– Den sista tidens händelseutveckling sätter ljuset på betydelsen av vår livsmedelsförsörjning och regionens landsbygder, och god samverkan gör oss mer robusta, säger Ulrika Lundberg, landsbygdsdirektör vid Länsstyrelsen Stockholms avdelning för landsbygd.
Temat för dagens konferens är Livskraftiga landsbygder ger robustare samhällen och syftet är att öka kunskapen om och inspirera till ökad lokal livsmedelsproduktion.
Håll dig uppdaterad! Prenumerera på nyheter du är intresserad av.
PrenumereraFler nyheter
Nominera till Hållbarhetspriset för arbete mot främlingsfientlighet och rasism
Nominera till hållbarhetspriset för arbete mot främlingsfientlighet och rasism senast 20 februari.Småhuskvaliteter ökar efterfrågan på nyproduktion
Invånare i Stockholms län som helst skulle vilja bo i småhus kan ändå tänka sig att bo i flerbostadshus – om dessa byggs med småhuskvaliteter.