Carolina Pettersson blir ny direktör för Hållbarhet och internationella frågor i Region Stockholm

Regiondirektör Carina Lundberg Uudelepp har utsett Carolina Pettersson till direktör för Hållbarhet och internationella frågor i regionledningskontoret. Hon kommer närmast från tjänsten som kommundirektör i Nynäshamns kommun, där hållbar utveckling och organisationskultursfrågor varit i fokus.

Carolina Pettersson har lång erfarenhet som chef och ledare i offentlig verksamhet och har bland annat varit ansvarig för Solna stads miljö- och klimatarbete. Hon är i botten jurist med en filosofie magister i internationell rättsvetenskap med inriktning på EU-rätt, miljörätt och ekonomi.

- Vi har ett uppdrag att förflytta Stockholmsregionen både inom miljö- och hållbarhet och att utveckla regionens internationella samarbeten. Det är ett arbete som ska göras både internt inom Region Stockholm och i nära samarbete med länets aktörer och kommuner. För att lyckas krävs ett stort driv och engagemang, samt en stark samverkansförmåga och därför är jag väldigt glad att kunna rekrytera Carolina Pettersson. Hennes erfarenheter som kommunchef och som ansvarig för miljö- och klimatarbete kombinerat med hennes förmåga att bygga goda relationer för att driva fram frågor på ett sätt som upplevs positivt för involverade parter ger henne mycket goda förutsättningar att utföra uppdraget på ett framgångsrikt sätt, säger Carina Lundberg Uudelepp, regiondirektör i Region Stockholm.  

Carolina Pettersson tillträder tjänsten som direktör och chef för avdelningen Hållbarhet och internationella frågor, den 15 augusti.

Håll dig uppdaterad! Prenumerera på nyheter du är intresserad av.

Prenumerera

Fler nyheter