Ida ”Inxi” Holmlund blir koreograf för Platsverkstan Dans i Sollentuna

Koreografen Ida ”Inxi” Holmlund har valts ut att gestalta platsen Rotebro och dess invånare, inom ramen för dansresidenset Platsverkstan Dans i Sollentuna. Hon vill utgå från det ”vardagliga” i människors berättelser – familj och relationer – och utveckla det i rörelse. 

Ida "Inxi" Holmlund kommer att arbeta tillsammans med filmaren Jennifer Drotz Ruhn. Det konstnärliga arbetet ska resultera i en dansfilm, som presenteras på flera platser i Sollentuna kommun under maj 2022. Projektet är ett samarbete mellan Sollentuna kommun, Stockholms läns museum och danskonsulenterna i Region Stockholm. 

Om Ida "Inxi" Holmlund

Ida Holmlund är utbildad på Åsa Folkhögskolas Five styles linje 2010 och One style linje 2013. Däremellan utbildade hon sig vid Juste Debout school, streetdance, i Paris. Hon har battlat i stilarna hiphop och popping och sedan 2013 och inom voguing under namnet ”Inxi”. Ida Holmlund är verksam som koreograf och dansare. Just nu är hon aktuell i Kenneth Kvarnströms nya uppsättning pianotopografier. Hon är även skapare av dansfilmen La femme de la maison som hon koreograferat tillsammans med Adrian Cruz till Sveriges Television.

Håll dig uppdaterad! Prenumerera på nyheter du är intresserad av.

Prenumerera

Fler nyheter