Sten Kjellström tillträder som VD för S:t Eriks Ögonsjukhus den 1 april 2022

Sten Kjellström har utsetts till ny VD för S:t Eriks Ögonsjukhus. Sten Kjellström är disputerad överläkare i ögonsjukvård och för närvarande chef för Verksamhetsområde Endokrinsjukvård, Hudsjukvård, Reproduktionsmedicin och Ögonsjukvård vid Skånes universitetssjukhus. 

Sten har bred nationell och internationell erfarenhet inom ögonområdet och av att leda olika typer av vårdverksamheter inklusive högspecialiserad vård.

- S:t Eriks Ögonsjukhus bedriver en fantastisk verksamhet. Mitt uppdrag är att tillsammans med alla medarbetare verka för målsättningen att sjukhuset ska var ett nationellt och internationellt ”Eye centre of excellence” där vård, forskning och samverkan med övriga samhället är ledstjärnor. Jag är ödmjuk inför uppdraget och väldigt glad över det förtroende som jag har fått och jag ser mycket fram emot att gå in med full kraft i uppdraget på S:t Eriks Ögonsjukhus tillsammans med alla nya kollegor, säger Sten Kjellström. 

- Jag och hela styrelsen är mycket glada att Sten Kjellström blir VD för S:t Eriks Ögonsjukhus. Sten Kjellström är en erfaren ledare med djup förståelse för ögonsjukvården. Han har den kompetens och de ledaregenskaper som krävs för den här typen av långsiktiga och komplexa uppdrag. Tillsammans med medarbetarna ska han nu se till att sjukhuset fortsätter att leverera vård, utbildning och forskning på högsta nivå, säger Johanna Adami, styrelseordförande för S:t Eriks Ögonsjukhus.

Om S:t Eriks Ögonsjukhus

S:t Eriks Ögonsjukhus är ett aktiebolag som ägs av Region Stockholm. På sjukhuset arbetar drygt 450 medarbetare fördelade på fyra verksamheter och sex stödfunktioner. Sjukhuset har tio mottagningar, en ögonakut samt verksamhet för inneliggande patienter på andra sjukhus.

S:t Eriks Ögonsjukhus är även ett av Europas största och mest kompletta utbildningsorgan inom ögon- och synområdet. Sjukhusets experter undervisar och utbildar framtidens specialistläkare, läkarstudenter, ögonsjuksköterskor och ortoptister. Tillsammans med Karolinska Institutet är S:t Eriks Ögonsjukhus ett nationellt och internationellt kompetenscentrum för forskning om ögonsjukdomar och behandlingar. Sjukhusets forskningsresultat har bidragit till nya behandlingsmetoder och har påverkat hur ögonsjukvården bedrivs idag.

Håll dig uppdaterad! Prenumerera på nyheter du är intresserad av.

Prenumerera

Fler nyheter