Påfyllnadsdos nu för alla födda 1961 eller tidigare

Bokningen för påfyllnadsdosen i vaccinationen mot covid-19 öppnar idag för personer födda år 1961 eller tidigare. Det ska ha gått minst 6 månader från den andra dosen innan man kan erbjudas påfyllnadsdosen. Med denna tredje vaccination förstärks och förlängs skyddet mot covid-19.

- Det finns nu relativt gott om lediga bokningsbara tider för vaccination. Det gör att vi kan erbjuda fler att få en påfyllnadsdos mot covid-19. Erbjudandet om påfyllnadsdosen finns redan i appen Alltid Öppet för alla i rätt ålder och som har passerat 6 månader sedan den andra dosen. Det aktuella utbudet hittar man genom appen Alltid Öppet. De som inte har tillgång till digitala lösningar kan ringa telefonbokningen, säger Magnus Thyberg, vaccinationssamordnare i Region Stockholm.

Det finns flera sätt att få din vaccination:

  • Du som tidigare har bokat sina vaccinationer i appen Alltid öppet får ett påminnelse-SMS när du är i rätt åldersgrupp och det har gått 6 månader efter andra dosen. I appen kan du boka en tid på en vaccinationsmottagning.
  • För dig som inte har tillgång till digitala lösningar så är telefonbokningen öppen och kan ge service på tio språk. Svenskspråkig bokning nås på tel 08-428 429 30. Telefonnummer till övriga språk hittar du på 1177.se.
  • Vissa vaccinationsmottagningar har drop-in tider och tar nu emot för vaccination av dos ett och två samt personer födda 1961 eller tidigare för påfyllnadsdosen. Mottagningarnas drop-in-tider hittar du på 1177.se.
  • Det går också att gå till någon av de 15 vaccinationsbussarna som roterar på flera platser i länet. Där sker enbart drop-in-vaccination. Tider och platser hittar du på 1177.se.

Fakta

Det är totalt 120 000 personer i gruppen som nu är aktuella för erbjudande om en tredje dos vaccin. Under veckan planeras 92 000 påminnelse sms till de personer som nu finns registrerade i appen Alltid Öppet om att det finns ett erbjudande till dem.

För personer som är 65+ eller äldre gäller fortfarande att det ska det ha gått minst 5 månader från den andra dosen innan man tar en tredje dos.

Håll dig uppdaterad! Prenumerera på nyheter du är intresserad av.

Prenumerera

Fler nyheter