Framtida IT-tjänst för 1177 Vårdguiden på telefon
1177 Vårdguiden på telefon är en viktig del i länets vårdutbud. Nu fortsätter utredning av framtida IT-tjänst efter beslut i hälso- och sjukvårdsnämnden.
1177 Vårdguiden på telefon är en viktig del av vården i länet. För många är det en vägledning för att hitta rätt i vården och få råd kring sina symtom. I takt med att behoven förändras och vården anpassas måste även det ske vad gäller 1177 Vårdguiden på telefon. Det handlar bland annat om att säkerställa tillgängligheten för alla och hitta nya lösningar.
Inriktningen är att IT-tjänsten ska bland annat:
- erbjuda bild, video och chatt som en del av utbudet
- göra det möjligt att boka besök, både digital och fysiska, hos vårdgivare
- arbetssätten ska kunna fungera med övriga delar av vården
- koppla ihop IT-tjänsten med övriga digitala tjänster
Hälso- och sjukvårdsdirektören har fått i uppdrag av hälso- och sjukvårdsnämnden att fortsätta utreda om Region Stockholm kan ansluta sig till den IT-tjänst som ramupphandlats genom Inera AB.
Är det inte möjligt att ansluta till denna ska upphandling av IT-tjänst påbörjas. För att säkerställa fortsatt drift att tjänsten 1177 Vårdguiden på telefon under tiden utredningen pågår tecknas nytt avtal med nuvarande leverantör av IT-tjänst. Avtalet med befintlig leverantör förlängs till sista augusti 2023.
En utredning av driftform har även genomförts för att se om det finns förutsättningar att genomföra en upphandling som innebär att tjänsten 1177 Vårdguiden på telefon utförs av en leverantör i oberoende ställning utan att behöva frångå de kvalitetskrav som ställs på tjänsten 1177 Vårdguiden på telefon. Den möjligheten finns visar utredningen.
Håll dig uppdaterad! Prenumerera på nyheter du är intresserad av.
PrenumereraFler nyheter
Region Stockholm är oberoende av hyrbemanning
Efter två års arbete med minskat beroendet av inhyrd bemanning i hälso- och sjukvården har antalet anställda ökat, kostnaderna reducerats och övertiden minskat.Stärkta insatser för psykisk hälsa och kortare köer till BUP
Region Stockholm får drygt 230 miljoner kronor i statliga medel för att utveckla specialistpsykiatrin och korta väntetiderna till BUP.Prostatacancervården i Region Stockholm utvecklas
Prostatacancercentrum vid tre akutsjukhus ska utveckla enhetliga arbetssätt och bli ett nav i vården av patienter med prostatacancer.