Gröna Lund nominerat till årets Stora Turismpris
Gröna Lund är Stockholms Läns nominering till Stora Turismpriset i samverkan mellan Region Stockholm och Visit Stockholm. Priset delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism till en aktör som på ett nytänkande och innovativt sätt bidragit till att utveckla besöksnäringen. Årets alla nominerade är aktörer som lyckats ställa om verksamheten i spåren av pandemin. Vinnaren utses den 24 november.
- Gröna Lund skapar jobb och hållbar tillväxt för hela Stockholmsregionen och stärker regionens identitet och attraktionskraft. De visioner Gröna Lund har bidrar med innovation och omtänksamhet till en öppen plats för såväl stockholmare som besökare, säger Cristine Dahlbom, Tillväxtchef i Region Stockholm.
Under pandemin har Gröna Lund utvecklat sin verksamhet och haft ett engagemang i utvecklingen av Djurgården som destination. De förändringar som Gröna Lund har gjort är långsiktiga lösningar som bidrar till en hållbar utveckling. Gröna Lund har ställt om både affärsmodellen och tillhörande biljettsystem för verksamheten för att kunna hantera restriktionerna men med en långsiktig ambition och lönsamhet. Med konsertkonceptet Late Night Concert i samarbete med TV4 och Live Nation har Gröna Lund behållit sin position som konsertarena och nått nya målgrupper.
- Gröna Lund har under pandemins tuffa förutsättningar arbetat hårt med innovation för att ställa om och skapa grund för en lönsam verksamhet på ett långsiktigt och hållbart sätt. Gröna Lund är en motor för Djurgårdens och hela Stockholms utveckling som destination. Det är viktigt för oss att uppmärksamma deras arbete och hur de generöst delar med sig av sina lärdomar, säger Caroline Strand, VD för Visit Stockholm.
- Vi är otroligt stolta över att Region Stockholm och Visit Stockholm nominerat oss till Stora Turismpriset. Gröna Lund har varit en betydelsefull arbetsplats och nöjesplats för stockholmarna i över 138 år, något som vi jobbade hårt för att kunna fortsätta vara även under pandemin. Att ingenting är omöjligt är en del av vårt DNA och genomsyrar allt vi gör. Därför är jag extra stolt över att vi inte bara kunde hålla öppet utan till och med kunde utveckla tivolit under det här året, säger Magnus Widell, VD för Gröna Lund
Om Stora Turismpriset
Varje år delas Stora Turismpriset ut till aktörer som på ett nytänkande och innovativt sätt bidragit till utvecklingen av besöksnäringen. Många företag inom besöksnäringen har i spåren av pandemin behövt ställa om till nya marknader och kundgrupper. De nominerade till Stora Turismpriset är inspirerande exempel på företag som ställt om efter de nya förutsättningarna.
Tillväxtverket är huvudman för Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism som delar ut Stora Turismpriset, Årets ciceron och arbetar för att sprida kunskap till besöksnäringens aktörer. De 21 kandidaterna nomineras i sina respektive län. Priset delas ut den 24 november i samband med konferensen Besöksnäringen på agendan.
Håll dig uppdaterad! Prenumerera på nyheter du är intresserad av.
PrenumereraFler nyheter
Tio år med regionala cykelplanen – cykling allt säkrare
2014 lanserade Region Stockholm den regionala cykelplanen för Stockholms län. I år, tio år senare, kan regionen konstatera flera framsteg.Möjliga spårutbyggnader för framtidens kollektivtrafik
Region Stockholm har utrett framtidens tunnelbane- och spårutbyggnader. Ett 20-tal förslag på möjliga utbyggnader har redovisats i trafiknämnden.Ny möjlighet att söka projektmedel för hållbar regional utveckling
Mellan den 9/12 2024 - 17/2 2025 kan den som har en spännande projektidé kring hållbar regional utveckling söka pengar för sin idé hos Region Stockholm.