Webbinarium: AI i bibliotek - etik, integritet och demokrati

Välkommen till ett seminarium i föreläsningsserien AI i bibliotek, som kopplar AI till folkbibliotekens uppdrag och verksamhet. Seminariet riktar sig till medarbetare och chefer på folkbibliotek över hela landet och är ett regionalt samarbete.

Information

Datum:
11 december 2024
Tid:
07:3008:30
Plats:
Digitalt via Teams

Vilka utmaningar, möjligheter och dilemman kan AI innebära för biblioteken och hur ska biblioteken hantera frågorna? Vad behöver biblioteken ha kunskap om för att möta invånarnas behov?

Lyssna på Marcin de Kaminski, internetforskare och internetanalytiker, som kommer att prata om AI och biblioteken utifrån etik, integritet och demokrati.

Vad väckte föreläsningen för tankar hos dig? Hur kommer din kommun och verksamheten på ditt bibliotek att påverkas? Efter seminariet finns det möjlighet att delta i ett digitalt eftersnack. Eftersnacket hålls också på Teams, kl. 9:30 – 10:00. (Det är ingen anmälan till eftersnacket.)

Länk till både seminariet och till eftersnacket skickas dagen innan seminariet till dem som anmält sig.

Sista anmälningsdag: Söndag 8 december

Målgrupp: Medarbetare på bibliotek över hela landet.  

Föreläsningsserien AI i bibliotek arrangeras två gånger per år av regionala biblioteksverksamheter i samarbete; Region Örebro län, Region Jönköping, Region Halland, Region Blekinge/Kronoberg, Region Stockholm, Region Västernorrland och Region Sörmland.

Kontakta oss gärna om du har förslag på teman eller ämnen för kommande seminarier.

Kontakta Regionbibliotek Stockholm

Om du har frågor om träffen, kontakta Anne Stigell via detta formulär.

Information

Region Stockholm är en offentlig verksamhet. Det innebär att meddelanden du skickar till förtroendevalda och tjänstemän blir allmän handling och kan begäras ut av allmänheten.