Lärarstudenter tittar på film
Är du lärarstudent och veta hur du kan arbeta med film i skolan och i fritidsverksamhet? Välkommen till ”Lärarstudenter tittar på film”, där vi undersöker hur film och samtal kan bli en del av skolans undervisning.
Information
- Datum:
- 19 december 2024
- Tid:
- 14:00–16:15
- Plats:
- Svarta havet, Konstfack
Vid Konstfacks första "Lärarstudenter tittar på film" fokuserar vi på filmen How to Have Sex av Molly Manning Walker. Filmen tar upp ämnen som grupptryck, sex och samtycke och öppnar för diskussion kring dessa frågor.
Efter filmen deltar Zitas filmpedagog Karin Drake i ett samtal om hur man kan använda film i undervisningen. Karin har lång erfarenhet av att arbeta med filmsamtal, föreläsningar och bildanalys för elever.
I samtalet deltar också Simon Ceder, som skriver läroböcker om sex, samlevnad och relationer. Tillsammans diskuterar de hur film kan användas som en ingång till att samtala och lära om ämnen som ingår i skolans läroplan.
Till filmhandledning om How to have sex på Filminstitutets webbplats(Extern länk)
Till webbplatsen för Zitas filmpedagoger(Extern länk)
Om filmen How to have sex
Tara, Skye och Em, tre brittiska tonåringar, reser till Kreta på semester. De festar, dricker sprit, går på klubbar och träffar killar. På köpet får de baksmälla och ångest, men inget får komma emellan de tre vännerna och deras livs bästa sommar.
Kritikerhyllade How to Have Sex hade hade premiär vid filmfestivalen i Cannes, där den vann priset Un Certain Regard.
(Extern länk)Trailer för How To Have Sex - YouTube(Extern länk)
Regi: Molly Manning Walker
Land: Storbritannien, Grekland
År: 2023
Längd: 98 minuter
Distributör: NonStop Entertainment
Om samarbetet "Lärarstudenter tittar på film"
För att stärka filmens roll som pedagogisk resurs har Region Stockholm inlett ett samarbete med Svenska Filminstitutet och Stockholms lärarutbildningar på Södertörns högskola, Stockholms universitet och Konstfack. Vi erbjuder dig som studerar till lärare att se aktuella filmer och delta i samtal med en filmpedagog, filmskapare eller annan person med koppling till filmen. Syftet är att lyfta fram filmvisning och samtal som en metod i undervisningen och bidra till att öka filmkunnigheten bland barn och unga.