Informationsträff: Anslut ditt bibliotek till UR Access (OBS! Notera tiden)

Välkommen till informationsträffar om hur du kostnadsfritt kan koppla UR:s programkatalog till din lokala bibliotekskatalog via Libris. Träffarna arrangeras av Utbildningsradion och de regionala biblioteksverksamheterna.

Information

Datum:
19 november 2024
Tid:
11:3012:00
Plats:
Digitalt vida Teams

Utbildningsradion erbjuder nu alla folkbibliotek anslutna till Libris att koppla UR:s programkatalog direkt till bibliotekets katalog. 

UR har tillsammans med de regionala biblioteksverksamheterna i Östergötland, Dalarna och Gävleborg samt KB under de senaste tre åren drivit ett arbete för att kunna tillgängliggöra UR:s utbud via folkbiblioteken. Sedan några månader finns lösningen på plats. Anslutningen är kostnadsfri och uppspelningen av programmen sker smidigt via UR. Den programkatalog som erbjuds innehåller fler program än de som finns på UR Play idag.

UR erbjuder nu alla folkbibliotek anslutna till Libris att gå med. För de intresserade anordnas därför tre informationstillfällen digitalt på Teams. Ingen föranmälan krävs utan anslut till mötet direkt. Samma information kommer att ges vid alla tre tillfällen. 

Den 19 november kl 12.30-13.00: Länk till mötet (öppnas i nytt fönster)

Detta är det andra av tre tillfällen. Nästa och sista tillfälle ges den 27 november kl 15. Titta i kalendariet för att kunna komma in på rätt möteslänk. Det finns likadana kalenderinlägg för de andra två. 

Varmt välkomna!

Informationstillfällena arrangeras av UR och de regionala biblioteksverksamheterna och administreras av Regionbibliotek Stockholm.

Kontakta Utbildningsradion

Har man ingen möjlighet att gå på något av tillfällena går det bra att kontaka Carl Sahlin på UR direkt. 

Information

Region Stockholm är en offentlig verksamhet. Det innebär att meddelanden du skickar till förtroendevalda och tjänstemän blir allmän handling och kan begäras ut av allmänheten.