Inspirationsträff om musik för barn och unga

Är du kultursamordnare, lärare eller arbetar med musik för barn och unga? Välkommen till en inspirationseftermiddag om musikens betydelse för barn och unga. Temat denna gång är musik som förändrar. 

Information

Datum:
10 oktober 2024
Tid:
12:3016:30
Plats:
Konserthuset Stockholm

Inspirationsträffen äger rum på Konserthuset, med möjlighet att gå på konsert samma kväll. Inbjudna gäster berättar om aktuella och nyskapande projekt, med inslag av levande musik. Vi får inspiration och exempel på musik för alla sinnen och alla åldrar. Inspirationsträffen arrangeras i samarbete mellan Region Stockholm och Konserthuset Stockholm.

Program 
Klockan 14:30: Kaffe och mingel. Spel av unga musiker.  
Klockan 15:00-18:00 Olika föredrag med inslag av livemusik.  
Klockan 18:00-18:30: Wrap och mingel.  
Klockan 19:00: Konsert för dem som önskar och har köpt biljett till rabatterat pris. 

Vi får bland annat se och höra:  

  • Unga musiker som spelar och berättar om sina erfarenheter från sommaren 2024 och betydelsen av att vara sommarmusiker på Konserthuset.  
  • Klassiskt med bebis om en kammarmusikkonsert för vuxna med bebisar. Konserten tänjer på gränserna för vilken publik som kammarmusik passar för. 
  • Bluesens kvinnor – om de kvinnliga pionjärernas utmaningar och framgångar på en mansdominerad scen. 
  • Sinnesexperimentet om ett musikresidens där barn har varit medskapande till en föreställning om människans förmåga att uppleva omvärlden. Med musik, teckenspråk och gestik prövas sinnenas samspel tillsammans med publiken.
  • Vidare, vidare, vidare - om skapandet av en ny konsertföreställning för barn med Filharmonikerna och Mosaikteatern, som är en daglig verksamhet med scenisk inriktning för personer med intellektuella funktionsnedsättningar. 

Dagen avslutas med en konsert för dem som önskar och har köpt biljett till rabatterat pris: Dvorák och Bacewicz med Kungliga Filharmonikerna. Solist Amalie Stalheim. Dirigent: Ruth Reinhardt. 

Mer information och anmälningslänk kommer. 

Har du frågor?

Kontakta Region Stockholms musikkonsulenter

Information

Region Stockholm är en offentlig verksamhet. Det innebär att meddelanden du skickar till förtroendevalda och tjänstemän blir allmän handling och kan begäras ut av allmänheten.