Träff för biografer och visningsaktörer

Vi välkomnar dig som driver biograf, visar eller sprider film i olika sammanhang till höstens biograf- och visningsträff på biografen Skandia. En eftermiddag med rundvisning, spännande gäster och samtal.

Information

Datum:
30 september 2024
Tid:
13:0016:00
Plats:
Biografen Skandia, Drottninggatan 82 (Tunnelbana Hötorget)

Program

15:00 Intro

15:10 Guidad visning av biografen Skandia

Astrid Hallenstvedt ger oss en guidad rundvisning av Skandia och berättar om den klassiska biografens tillkomst, historia och betydelse.

15:40 Klassiker på bio

Hur funkar det att visa klassiker på bio? Vilka filmer är tillgängliga och hur kan vi locka publiken? Jakob Abrahamsson från Nonstop Timeless berättar om deras katalog och ger tips för framgångsrika klassikervisningar.

16:05 Filmfestival och biografägare

Vince Scheynius, VD, och Liv Larsson, projektledare, berättar om varför Stockholm Filmfestival valde att ta över Skandia och hur visionerna för framtiden ser ut.

Beatrice Karlsson, Stockholm Filmfestivals producent, berättar om filmfestivalens samarbete med andra biografer.

16:30 Nytt presentkorts-koncept för biografer

Lanseringen av ett nytt gemensamt presentkorts-koncept för fristående biografer närmar sig. Sam Safa, projektledare på Biografcentralen, ger oss en uppdatering och svarar på frågor.

16:50 Draken Film – samarbete med biografer

Draken Film är en VOD-plattform med egen biografdistribution, där deras medlemmar kan gå gratis på bio. Olle Agebro från Draken Film berättar om hur deras upplägg och samarbete med biografer fungerar.

17:20 Bioreklam

Genom NN Media erbjuder Biografcentralen ett nytt upplägg med biografreklam för fristående biografer. Jens Lanestrand berättar om upplägget, ekonomi och hur biografer gör för att vara med.

17:45 Vad gör Region Stockholms filmkonsulenter?

Ulf Slotte, filmkonsulent på Region Stockholm, berättar om vad Region Stockholms filmkonsulenter arbetar med och varför.

18:00 Mingel

Passa på att mingla på Skandia med de andra besökarna!