Tematräff: Bibliotek och beredskap

Välkommen till en tematräff om bibliotek och beredskap som vänder sig till alla medarbetare på folkbibliotek i Stockholms län.

Information

Datum:
4 september 2024
Tid:
07:0009:30
Plats:
Digitalt via Teams

Ur programmet:

Folkbibliotekens roll i kommunens beredskap

I Lunds kommun har elva bibliotek inrättats som informationspunkter. Informationspunkterna ska fungera som mötesplatser där invånarna kan få information vid längre samhällsstörningar eller då kommunens andra kanaler behöver förstärkas. Vi får en presentation av arbetet med informationspunkter i Lund av Emma Lang Åberg, enhetschef Gemensamma resurser, och Caroline Ekelöw, bibliotekarie, vid Folkbiblioteken i Lund.

Vi får även en kortare presentation av Annika Magnusson som arbetar i Ekerö kommun. Annika arbetar tillsammans med säkerhetsavdelningen med en utredning om vilken roll biblioteket kan ha i kommunens beredskapsarbete. Annika berättar om hur kommunens övergripande beredskapsarbete är strukturerat och hur bibliotekets verksamhet föreslås vara en del i det.

Mer information om innehållet för träffen kommer efter sommaren. Om du har förslag på ämnen att ta upp under träffen, får du gärna skicka ett mail till oss på Regionbibliotek Stockholm.

Välkommen med din anmälan!

Kontakta Regionbibliotek Stockholm

Om du har frågor om träffen, kontakta Hanna Johansson på Regionbibliotek Stockholm via detta formulär.

Information

Region Stockholm är en offentlig verksamhet. Det innebär att meddelanden du skickar till förtroendevalda och tjänstemän blir allmän handling och kan begäras ut av allmänheten.