Nätverksträff: Språk

Välkommen till höstens första träff i nätverket för språk. Den här träffen passar dig som arbetar på folkbibliotek och intresserar dig för språkområdet i någon form och vill utbyta och dela erfarenheter med kollegor i andra kommuner. 

Information

Datum:
11 september 2024
Tid:
07:0009:00
Plats:
Regionbibliotek Stockholms lokaler, Södermalmsallé 36. (Plan 3) Rum Salongen/Scenen

Vid detta tillfälle kommer vi fokusera på det vidgade textbegreppet och folkbibliotekens uppdrag att främja läsning men även tillgången på fler berättelser, språk och olika format.

Vi kommer få två korta presentationer samt tid för reflekterande samtal i mindre grupper. Medverkande är bibliotekarien Hanna Karolina Schimmer från det samiska resursbiblioteket som kommer berätta om sitt uppdrag samt Ulrika Lublin projektledare för Konstväxlingar som kommer presentera Britta Marakatt-Labbas kommande utställning "Rötter".

Läs mer om Konstväxlingar https://www.regionstockholm.se/nyheter/2024/06/fran-sapmi-till-fridhemsplan/

Förberedelser inför träffen. Reflektera över följande frågor: 1. Hur viktig är platsen för berättandet? 2.Vilka berättelser om minoritetsspråk lyfts fram på ditt bibliotek?

Sista anmälningsdag 9 september.

Varmt välkommen!

Kontakta Regionbibliotek Stockholm

Vill du veta mer om träffen eller nätverket, kontakta Francisca Beckert via detta formulär

Information

Region Stockholm är en offentlig verksamhet. Det innebär att meddelanden du skickar till förtroendevalda och tjänstemän blir allmän handling och kan begäras ut av allmänheten.