Skolbiofrossa

Arbetar du med skolbio? Välkommen till vårens skolbiofrossa med förhandsvisningar av tre aktuella skolbiofilmer som du inte vill missa.

Information

Datum:
22 februari 2024
Tid:
07:3016:00
Plats:
Bio Bristol, Sundbyberg

Varmt välkomna till Bio Bristol för vårens Skolbiofrossa. Det blir en fullspäckad heldag med inspirerande och spännande samtal, gäster och filmvisningar. Dagen är kostnadsfri och vi bjuder på fika och lunch.

Pogram

  • 08.30 – Frukost, registrering och mingel
    Vi bjuder på frukostsmörgås och kaffe!
  • 09.00 – Välkomna!
    Filmkonsulenterna inleder och hälsar välkomna. 
  • 09.15 – Filmvisning Echo anropar Delta
    Vi ser gemensamt på filmen Echo anropar Delta (Patrick Boivin, Kanada, 2023, 91 min). Mer information om filmen hittar du i slutet av programmet. 
  • 10.45 Paus
  • 11.00 Presentation och samtal: Regional skolbiorapport
    Filmkonsulenterna ger en överblick och presentation över den nya regionala skolbiorapporten: Skolbio i Stockholms län 2022. Länk till rapporten hittar du i slutet av programmet. 
  • 12.00 Lunch
    Vi bjuder på lunch!
  • 13.00 Filmvisning Lars är LOL
    Vi ser gemensamt på filmen Lars är LOL (Eirik Sæter Stordahl, Norge, 2023, 89 min). Mer information om filmen hittar du i slutet av programmet.
  • 14.30 CinemAfrica
    Mam Foon och Leila Karin Österlind, från CinemAfrica, berättar vad festivalen kan erbjuda inom skolbioområdet. 
  • 14.40 Filmcentrum Distribution
    Jonna Vanhatalo och Kjell Åhlund, från Filmcentrums distribution, berättar om aktuella filmer inom deras skolbiodistribution.
  • 14.50 Eftermiddagsfika
    Vi bjuder på fika och kaffe!
  • 15.00 Metod för filmsamtal: Tala film-Tala liv UNG
    Filmkonsulenterna berättar om metoden Tala film-Tala liv UNG, som presenterade i ett material som tagits fram av Sensus Studieförbund, och vilka insatser och erbjudanden som planeras under 2024 kopplat till detta. 
  • 15.20 Filmvisning Robotdrömmar
    Vi ser gemensamt på filmen Robotdrömmar (Pablo Berger, Spanien/Frankrike, 2023, 101 min). Mer information om filmen hittar du i slutet av programmet.
  • 17.00 Slut

Om filmerna

Echo anropar Delta

(Patrick Boivin, Kanada, 2023, 91 min)

Tioårige Étienne och hans lillebror David delar allt: sitt rum, sina leksaker, sin fantasi och sitt intresse för rymden. De är övertygade om att det finns utomjordingar. När de under ett åskväder försöker kontakta dem försvinner David mystiskt. Med hjälp av sina vänner vill Étienne bevisa att David blev bortförd av utomjordingarna. Echo anropar Delta är en film om tro, hopp, förlust och försoning. Om att tappa och hitta sig själv på nytt.

Distributör: Smorgosboard Picture House, SPH

Läs mer om Echo anropar Delta och se trailer på SPH Films webbplats 

Lars är LOL

(Eirik Sæter Stordahl, Norge, 2023, 89 min)

Amanda har sett fram emot att börja sexan, och att få bli fadder till en söt liten förstaklassare. När hon istället får ansvar för Lars, som är ny i klassen och har Downs syndrom, blir allt svårt. Kan hon bli kompis med Lars, som är rolig och annorlunda? Vad kommer hennes andra kompisar att säga? Hur viktigt är det att vara populär i klassen? Amanda faller för grupptrycket, och plötsligt har hon svikit både Lars och sig själv, och dessutom gjort alla omkring sig besvikna. Hur kan hon göra allt bra igen, och visa Lars att hon visst är hans vän, och ingen mobbare?

Distributör: Folkets Bio

Läs mer om Lars är LOL och se trailer på distributörens webbplats

Robotdrömmar

(Pablo Berger, Spanien/Frankrike, 2023, 101 min)

Dog bor på Manhattan och är trött på att känna sig ensam. Han ser av en slump en reklam om att man kan skaffa sig en robotvän och bestämmer sig för att beställa en. Han bygger ihop roboten och snart är de oskiljaktiga. En sommarkväll blir Dog, i förtvivlan, tvungen att överge Robot på stranden. Kommer de någonsin hitta varandra igen?

Distributör: Lucky Dogs

Läs mer om Robotdrömmar och se trailer på distributörens webbplats

Skolbiorapporten

Skolbio i Stockholms län 2022 (1,4 MB, PDF)

Kontakta Region Stockholms filmkonsulenter

Information

Region Stockholm är en offentlig verksamhet. Det innebär att meddelanden du skickar till förtroendevalda och tjänstemän blir allmän handling och kan begäras ut av allmänheten.