Våra innovations- och forskningsprojekt

Region Stockholm bidrar till forskning, nya arbetssätt och medverkar till forum och nätverk som gör det möjligt för olika discipliner att mötas. 

Start för projekt kring ny Europeisk kultur och hälsa-plattform

Culture Action Europe i samarbete av 14 andra organisationer från hela Europa har beviljats EU-medel för att skapa en 'Culture And Health Platform'. Kompetenscentrum för kultur och hälsa är en av organisationerna.

Plattformen syftar till att stödja, främja och visa upp nya europeiska yrkesverksamma konstnärer inom olika konstformer som arbetar i skärningspunkten mellan kultur, hälsa och sociala sektorer. Plattformen har också möjlighet att bidra till ökad medvetenheten och öka marginaliserade gruppers tillgång till kulturella evenemang och aktiviteter. 

Projektet startar november 2024 och pågår under fyra år.

Forskning i konstnärlig intervention

Tillämpad konstnärlig forskning och konstnärlig gestaltning i ambulansfordon är två spår i ett innovationsprojekt som drivs av AISAB och avdelningen för konst på kulturförvaltningen i Region Stockholm.

I en förstudie synliggjordes förutsättningarna för konstnärlig intervention i ambulansfordon, det vill säga hur kulturella uttryck kan användas. Nu pågår produktion av VR-filmer som visualiserar upplevelsen för patienter och personel. 

Kontakta Kompetenscentrum för kultur och hälsa

Det här formuläret skickas som e-post. 

Information

Region Stockholm är en offentlig verksamhet. Det innebär att meddelanden du skickar till förtroendevalda och tjänstemän blir allmän handling och kan begäras ut av allmänheten.

  • Senast granskad: 19 februari 2024

Du kanske också är intresserad av

  • Två äldre kvinnor med armarna i luften.

    Dans för äldre med missbrukssyndrom

    En ny pilotstudie visar att dans utan krav på prestation kan vara ett värdefullt komplement till missbruksbehandling hos äldre.
  • ambulanspersonal framför ambulansbil

    Pilotprojekt i ambulans

    Kan man använda konstnärliga uttryck som komplement i ambulansmiljö på ett sätt som gynnar patienten? Det tar vi reda på i ett mångårigt pilotprojekt.